RAI: Iets meer trailers verkocht in februari

In februari 2019 zijn er volgens de RAI Vereniging 12% meer opleggers geregistreerd dan in februari 2018. In januari en februari gezamenlijk zijn er 1% meer opleggers geregistreerd dan dezelfde twee maanden van 2018. Dus de markt groeide licht. Marktleiders zijn Krone (32%), Schmitz (25%) en D-TEC (5%). De top-3 inrichtingen zijn huifopbouw (31), gesloten opbouw (18%) en geconditioneerd met temperatuurregeling (16%).

Zware aanhangwagens

Net als in januari zijn er ook in februari meer zware aanhangwagens geregistreerd, een toename van 22%. Cumulatief is er een stijging van 20%. Container carrier staat met een marktaandeel van 20% op 1, gevolgd door aanhangwagens met afneembare bovenbouw (18%) en aanhangwagens voor het vervoer van voertuigen staat met 15% op 3. De top 3 van merken wordt gevormd door GS Meppel (22%), WEB trailer (13%) en Draf (7). Die laatste afkorting staat voor De Rooy Aanhangwagen Fabriek.

Lichte aanhangwagens

Na twee maanden van daling van de registraties is er in februari een stijging van 12% van de lichte aanhangwagens. Cumulatief is de stijging 5%. Hapert, Henra en Anssems vormen de top 3. De inrichtingen top-3 bestaat uit aanhangwagens met een open laadvloer, neerklapbare zijschotten en kipper.

DEEL HET