Proef met direct afslepen bij (banden)pech

Volgens Bovag Truckdealers start Rijkswaterstaat op 1 juli met een landelijke proef, waarbij trucks die op kritische weggedeelten gestrand zijn direct worden afgesleept naar de dichtstbijzijnde Bovag truckdealer of het meest nabijgelegen bandenbedrijf. Dat meldt Bovagkrant. De proef duurt tot het eind van dit jaar. Daarna volgt een evaluatie met betrokken partijen, zoals TLN, Bovag en bandenorganisatie Vaco.

Bandenpech doet zich bij vrachtwagens het meest voor op trailers. Volgens Rijkswaterstaat is 68% van de pechgevallen met banden aan trailerasbanden toe te schrijven. Meer dan zeventig procent van de pechgevallen met banden doet zich voor als gevolg van inrijdingen in het loopvlak. Vaak zijn dit dus gevallen die bij regelmatige controle tenminste voor een deel voorkomen kunnen worden. Ook toont dit aan dat TPMS op trailers zijn diensten kan bewijzen.

Zo’n veertien procent van de banden pechgevallen doet zich voor de op de aangedreven as. Ruim een vijfde van alle bandenpechgevallen vindt plaats op de autosnelweg. (foto: Van Klei Bandenimport).

DEEL HET