Poeliersbedrijf Bosschieter content met Frigoblock

Poeliersbedrijf Bosschieter is een im- en exportgroothandelsbedrijf in pluimveeproducten. Het bedrijf werkt al ruim 5 jaar met Frigoblock transportkoeling en is daar uiterst tevreden over.

Het bedrijf levert een breed assortiment aan pluimveeproducten, zowel diepvries als vers. Voor het eigen vervoer van de producten is er een eigen vrachtwagen met een Frigoblock EK transportkoeling. Jaap Bosschieter, directeur van het familiebedrijf, vertelt: ‘Samen met onze medewerkers en leveranciers doen wij er alles aan om op een verantwoorde manier om te gaan met natuurlijke bronnen.’ Het poeliersbedrijf uit Purmerend verzorgt grotendeels zelf het transport van de producten en ook hier speelde duurzaamheid een grote rol bij de keuze voor koelunits. ‘De voorgecalculeerde brandstofbesparing bleek correct. Onder de streep, dankzij de generatoraandrijving verbruiken de Frigoblock-koelingen tot 75% minder brandstof. Bovendien biedt de multi temp koel- en vriesmotor hoge capaciteit, wat vooral tijdens warme zomers onmisbaar is om onze producten in goede staat te kunnen leveren.’

Bosschieter heeft inmiddels al meer dan 5 jaar ervaring met Frigoblock en is uitermate tevreden over verkooporganisatie die hem voorzag van de juiste informatie om zijn keus te maken. Ook over de onderhoudsbeurten die één keer per jaar plaatsvinden, is Bosschieter meer dan tevreden.

‘Bijkomend voordeel is dat ook de chauffeur tevreden is: geen gebrom, louter stilte’, aldus Bosschieter. ‘Het feit dat de verdampers ontzettend plat zijn, maakt het bovendien mogelijk om grote volumes te vervoeren, omdat de lading hoger gestapeld kan worden’. 
Hoewel hij ervan uitgaat dat de Frigoblock unit nog lang meegaat, weet hij reeds ‘Als we toe zijn aan vervanging, klop ik zeker weer bij Thermo King aan voor een Frigoblock unit’.

DEEL HET

Meer over...