P&O Ferrymasters kiest telematica van Schmitz

Logistiek dienstverlener P&O Ferrymasters, al lang klant van Schmitz Cargobull, heeft gekozen voor TrailerConnect van de Duitse trailerbouwer. Daarmee wil P&O de efficiency verder verbeteren. 

TrailerConnect zal opgebouwd worden op de eerstkomende 400 trailers die bij Schmitz van de band rollen voor dit bedrijf. Daarnaast zullen van de bestaande nog eens 300 trailers met TrailerConnect uitgerust worden. P&O wil 1500 trailers van dit systeem voorzien. 

P&O Ferrymasters werkt door heel Europa vanuit in totaal twaalf vestigingen. De hoofdvestiging staat in het Britse Ipswich. Dagelijks voert P&O zo'n 2.000 vrachten uit voor een bestand van 3.000 klanten. Het bedrijf heeft zelf nauwelijks trekkend materieel, het werkt voornamelijk met eigen rijders. Dit is een van de hoofdredenen waarom gekozen is voor TrailerConnect van Schmitz Cargobull. Er wordt met standaard trailers gewerkt, waarmee tachtig procent van de ritten ingevuld kan worden. 

De afgelopen zeven jaar heeft het bedrijf dankzij dergelijke systemen de omzet per werknemer drastisch kunnen verhogen. Met TrailerConnect is een pad uitgedokterd, waardoor er nog meer verbeteringen gerealiseerd kunnen worden, zegt Schmitz.  

DEEL HET