Nu pas tweede LZV in Vlaanderen

De regels rond de Belgische LZV zijn streng en de gewesten hebben zo hun eigen opvattingen. Desalniettemin is het Gilbert de Clercq gelukt om een tweede LZV de weg op te krijgen. De combinatie betreft een trailer met daarachter een middenas aanhangwagen waarmee De Clercq gaat rijden op een vast traject in het Antwerpse havengebied. Een chauffeur heeft De Clercq hiervoor, een tweede is in opleiding. 

De eerste LZV in Vlaanderen rijdt intussen bijna een half jaar. Bedrijven lieten begin dit jaar blijken vrijwel niet uit de voeten te kunnen met de regels die de Belgische overheden opleggen. Aanvankelijk zou het Nederlandse protocol grotendeels worden overgenomen, maar de zuiderburen hebben daar nogal wat aanvullingen op gegeven.  Het gevolg is dat tal van vervoerders die de nodige plannen hadden, hun businesscase in rook op zagen gaan. 

Bij de redactie is een geval bekend van een vervoerder die daadwerkelijk een milieu- en exploitatievoordeel kon realiseren , maar die vanwege de regels zo ver  en in zijn optiek onnodig moest omrijden, dat er geen droog brood meer aan het LZV-initiatief te verdienen viel. Op Truckblog.nl kun je verder lezen over de LZV in België. 

DEEL HET