Nooteboom Manoovr voor Leenaerts Born

Leenaerts Born heeft een Nooteboom vier- assige Manoovr semi-dieplader in gebruik genomen. De oplegger werd geleverd met hydraulische oprijkleppen en een gieksleuf. 

Op de zwanenhals van de oplegger is een kist aangebracht voor het opbergen van kettingen, sjorbanden en stophout. Hierachter is een stevige bok gemonteerd waar lading zoals brandstoftanks of uitrustingsstukken van de machines vastgezet kunnen worden.

De MANOOVR, van het type MPL-73-04(V), is voorzien van vier pendelassen met een aslast van 12 ton per aslijn. Afhankelijk van de gekozen trekker komt dit uit op een maximaal netto laadvermogen van 55 ton! En dat terwijl de dieplader aanzienlijk korter is dan een gewone dieplader. Hiermee kan Leenaerts bijna al haar machines op deze dieplader vervoeren. De oplegger is voor als dat nodig is uitschuifbaar met 3.500 mm. Alle vier de (pendel) assen zijn gedwongen gestuurd en kunnen door middel van een afstandsbediening ook handmatig bestuurd worden, waardoor ook men in krappe situaties uit de voeten kan. De eerste en de laatste as zijn uitgevoerd als liftas, hiermee kunnen er bij leeg ritten of lichte vracht banden gespaard worden. 
Bij een breedte van 2.890 mm bevind zich aan de achterzijde een 950 mm brede gieksleuf, waardoor de graafmachines extra laag geladen kunnen worden.

Bron: www.bouwmachineweb.com

DEEL HET