Nieuws van Veldhuizen Wagenbouw

Veldhuizen Wagenbouw uit Groenekan en Loosdrecht presenteerde onlangs het nieuws tijdens een open dag. Bij die gelegenheid werd tevens de nieuwe werkplaats in Loosdrecht geopend.

Veldhuizen Wagenbouw speelt in op de ontwikkelingen in de markt. Veldhuizen ziet een duidelijke trend waarbij het marktaandeel van het B-E segment verder terugloopt. Voor Veldhuizen was dat een belangrijk segment waarmee het bedrijf groot is geworden. Door de jaren heen leverde Veldhuizen meer dan 6000 van dit soort B-E opleggers, vaak met de truck er bij. De toenemende regelgeving waaroinder de beperking van het maximale gewicht voor het B-E rijbewijs zorgt voor krimp in dit segment. Daar bij komt dat de machines die vervoerd moeten worden steeds zwaarder worden.

Reden om de bakens te verzetten, en dat lukt Veldhuizen op meerdere fronten. De productie van 16 tons oprijwagens bijvoorbeeld op basis van bestaande chassis die in eigen werkplaats worden omgebouwd. Een mooi voorbeeld is de DAF CF oprijvrachtwagen met een laadvermogen van maar liefst 16 ton. Pieter Veldhuizen: ''Bij de ontwikkeling van deze oprijwagen hebben we een speciale constructie ontwikkeld waardoor de oprijbanen in een soort schuiflade onder de vloer verdwijnen. Daardoor staan ze niet meer recht omhoog achter op de laadvloer en dat scheelt behoorlijk wat brandstof. Door de speciale constructie wippen de oprijbanen op nadat ze uitgeschoven zijn. Daardoor ontstaat een vrijwel naadloze oprijbaan voor allerlei machines. Veldhuizen Wagenbouw staat tijdens de BedrijfsautoRAI op stand nummer: 06.102

 

DEEL HET