Nieuwe V-200 machine van Thermo King

Thermo King komt met een nieuwe V-200s-serie op de markt. Deze extern aangedreven units hebben geen eigen dieselmotor en bieden volgens de fabrikant optimale koelcapaciteit voor laadruimten tot 10m³ aan diepvriesproducten en tot 19m³ aan verse producten.

Transporteurs moeten een steeds breder assortiment verse producten vervoeren om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften en gewoonten van klanten. Daarnaast moeten ze tegelijk oog hebben voor het milieu en hun winstgevendheid", aldus Thermo King. "Dankzij de nieuwe V-200s-units kunnen zij tegelijkertijd de invloed van hun vervoer op het milieu verminderen, kosteneffectieve operaties behouden en blijven voldoen aan wettelijke en industriële normen.'

Doordat de condensor hetzelfde kleine formaat heeft als die van de V-100-units van Thermo King, blijven de koudemiddelvulling en het gewicht van de unit beperkt en neemt het laadvermogen toe. Er is geen aparte motor nodig, waardoor een aanzienlijke afname van uitstoot en geluidsoverlast wordt gerealiseerd, aldus Thermo King. Deze koeler szijn  bedoeld voor leveringen in steden waar de toegang op basis van hoogte beperkt kan zijn, waardoor vervoersbedrijven en hun chauffeurs extra operationele flexibiliteit krijgen.

De units uit de V-200s-serie met voertuigaandrijving bevatten standaard het nieuwe R-452A-koudemiddel dat door Thermo King is ontwikkeld in samenwerking met Chemours en dat ongeveer half zoveel aardopwarmingsvermogen (GWP) heeft als het voorheen gebruikte koudemiddel R-404A.

DEEL HET