Nieuwe trailermerken op Transport Compleet

Op transport Compleet in Gorinchem staan maar liefst drie nieuwe trailermerken. Goldhofer en Berger Ecotrail waren al min of meer bekend op de Nederlandse markt, maar er is ook een Turkse Aksoylu 'truck ambulance' te zien.

Naast de gevestigde order met onder meer G Magyar, Van Hool en Kögel zijn er een aantal opvallende nieuwe merken te zien. Eerder werd al aangekondigd dat Matrax de import van Goldhofer op zich heeft genomen voor Nederland. Op de beurs wordt een drie-assige semi-dieplader met oprijkleppen én gieksleuf getoond. Uit Turkije komt het merk Aksoylu. Dit merk wordt in ons land geïmporteerd door Twente Trucks, tevens importeur van het Turkse truckmerk BMC. Hoewel Aksoylu niet als deelnemer in de lijst staat is er wel degelijk een oplegger te bewonderen van dit merk. Bij de Teabag Challenge op het buitenterrein wordt de één-assige Truckambulance van dit merk namelijk gebruikt. Deze oplegger is voorzien van oprijplaten, wielkuilen en twee lieren voor het laden en lossen van rollend materieel.

Binnen staat een derde nieuwkomer in de vorm van Berger Ecotrail. Dit merk uit Tirol is gespecialiseerd in gewicht- geoptimaliseerde opleggers in verschillende uitvoeringen. Een standaard, drie-assige schuifzeiloplegger van Berger Ecotrail weegt slechts 4,7 ton. In mega-uitvoering weegt zo'n oplegger slechts 300 kilo meer. De coil-uitvoering zoals die getoond wordt op de beurs weegt 5,4 ton. Berger Ecotrail ziet mooie kansen voor deze extra lichte opleggers in de strijd om brandstof besparing, maar ook voor toepassing in LZV-combinaties die door Duitsland rijden. Daarbij telt immers iedere kilo.

Verder zijn op Transport Compleet een aantal truckmerken vertegenwoordigd, waaronder DAF met de nieuwe generatie. Gisteren was de aftrap en de sfeer op de beursvloer was meteen erg gezellig. Na ruim anderhalf jaar was het voor veel bezoekers en standhouders een prettig weerzien. Transport Compleet is vandaag (29 september) en morgen (30 september) geopend van 14:00 tot 22:00 uur. Voor toegang geldt de Corona App of een bewijs van een recente test. Bij de locatie is een 'testen voor toegang' locatie gevestigd voor wie nog geen prikjes heeft gehad.

Meer informatie over Transport Compleet vindt u hier!

DEEL HET