Nieuwe semidieplader en tandemdieplader van Veldhuizen

Oplegger- en aanhangwagenfabrikant Veldhuizen heeft een lichte semidieplader ontwikkeld uit domex-staal. De assen onder het chassis zijn gefabriceerd uit buisprofielen en zijn afgewerkt met lichte remtrommels, aldus het bedrijf.  

De vloerprofielen zijn vervangen voor zelfdragende aluminium profielen. Zo is het eigen gewicht van deze oplegger met 30% verminderd. Hierdoor daalt het brandstofverbruik en wordt het laadvermogen met 600 kg  vergroot.

De oplegger heeft een laadvloer lengte van 8,5 mtr en is bedoeld voor bouw,- tuin,-en parkmachines en hoogwerkers Het netto laadvermogen is 4.000 kg met Rijbewijs B+E afgegeven na 19 Januari 2013.

Tandemdieplader

Veldhuizen heeft wijzigingen doorgevoerd aan de 3,5 tons tandemdieplader die het aanbiedt voor machinevervoer. Daartoe werd de as-constructie geoptimaliseerd: het werd verder naar achteren geplaatst en de laadvloer werd verlengd. Dit, omdat het door de komst van elektrische machines het zwaartepunt van de machines verder naar achteren is komen te liggen. Bijkomend voordeel is volgens Veldhuizen dat de remkabels hoger gemonteerd worden zodat ze minder snel blijven hangen achter obstakels.

DEEL HET