Nieuwe (semi-) diepladers van Kässbohrer

Trailerbouwer Kässbohrer pakt flink uit met zes nieuwe (semi-)diepladers. Het gaat om uitschuifbare trailers, om trailers bedoeld voor bouwmachinevervoer, een dieplader die hydraulisch tot scherpe stuurhoeken komt.

Het gaat Kässbohrer vooral om beide typen diepladers zo laag mogelijk te bouwen. Bijvoorbeeld de K.SLA RJ 3, waarmee je volgens Kässbohrer vrijwel nooit meer een ontheffing nodig hebt en waarvan de laadhoogte is teruggebracht tot 375 mm. Het leeggewicht is onder de tien ton gebleven zegt de fabrikant.

De K.SPH is een vier-assige, vlakke trailer met een kopschot. Klanten kiezen uit een liftas, sturende assen en extra accessoires om de lading goed vast te zetten. Deze trailer is tweevoudig uitschuifbaar. Leeggewicht vanaf 13.950 kg. Dan is er nog de K.SLL 2 dieplader met een bodemvrijheid van slechts 100 mm. De kingpin heeft een capaciteit van 24 ton en de dieplader is tot 5,55 meter uit te schuiven. De assen hebben een draagcapaciteit van 12 ton en kunnen sturen tot onder een hoek van 42 graden.

Kässbohrer zegt de K.SLA 4 verbeterd te hebben. Zo is de lichtste variant nu verkrijgbaar vanaf 11.850 kg. Deze semi is tot 6,20 meter uitschuifbaar en is bedoeld voor het vervoer van lengtegoederen. De K.SPA MR3 tot slot is bedoeld, zoals de foto laat zien, voor het vervoer van grote bouwmachines.

DEEL HET