Nieuwe megaorder voor Broshuis

Broshuis heeft een nieuwe mega order binnen gehaald voor het Amerikaanse Ministerie van Defensie. Het gaat deze keer om 557 2+4 PL2 pendelas- dolly dieplader combinaties voor het transport van militair materieel.

Eerder haalde Broshuis al orders binnen voor het Amerikaanse leger voor ruim 600 acht- assige diepladers, en daar komt deze order voor de zes- assige dolly- combinaties bij. Met deze nieuwste order is een bedrag gemoeid van 341,2 miljoen Dollar. Broshuis BV voert ook dit contract uit in samenwerking met haar Amerikaanse partner, Oshkosh Defence LLC.

Trots

“We zijn erg trots dat we ook de derde grote opdracht van de US Army hebben mogen ontvangen. We krijgen daarmee de eer om alle EHET’s en de MET’s te leveren. Daarnaast geeft deze order, samen met de eerder verkregen orders, veel zekerheid aan het bedrijf, en daarmee aan onze medewerkers en onze klanten.” vertelt Pieter-Bas Broshuis, eigenaar en CEO van Broshuis B.V.

De opdracht bestaat uit het leveren van 2+4-assige PL2 pendelas dolly dieplader combinaties. De eerste gesprekken voor deze order begonnen al in 2018, waarna een uitgebreid commercieel aanbestedingstraject begon, en het competitief testtraject. Broshuis’ voorstel kwam technisch, logistiek en kwalitatief als beste naar voren. De levering van het MET’s project zal geleidelijk van start gaan en naar verwachting pas in grote aantallen worden uitgeleverd vanaf 2026 tot en met 2031.

De order volgt op de in 2019 en 2022 ontvangen orders voor respectievelijk 170 en 466 Enhanced Heavy Equipment Trailers (EHET’s), de M1302 in US Army taal. De eerste 170 trailers zijn al operationeel. De tweede order van 8-assige PL2 semidiepladers zullen naar verwachting tot en met 2027 worden uitgeleverd.

De totale behoefte van het Amerikaanse leger voor zwaar transportmaterieel komt daarmee op 1199 trailers, inclusief de geleverde prototype trailers. Dit zijn in totaal 8.472 pendelaslijnen (16.944 assen). Op de piek zal Broshuis, 7 pendelaslijnen per dag voor het leger produceren. De US Army kiest voor het zwaar transportmaterieel 100% voor Broshuis.

Aparte productie lijn

Broshuis B.V. beschikt in Kampen al jaren over aparte project-lijnen waarop ook de opleggers voor defensies worden gebouwd. Hierdoor verstoren ze de civiele productie van het bedrijf niet en blijft er altijd ruim voldoende capaciteit om haar civiele klanten te bedienen. In de aanloop naar het project zal Broshuis B.V. een aantal investeringen doen om dit verder te waarborgen.

 

DEEL HET