Nieuwe lichte- en compacte Hiab X-HiPro 232

Hiab komt met een nieuwe lijn van middelzware autolaadkranen. Maar liefst 24 nieuwe modellen worden gepresenteerd tijdens de Elmia show, later deze week in Zweden.

"Onze nieuwe productstrategie is gebaseerd op de manier van werken van onze klanten, in plaats van op capaciteit en ton/meter. We hebben er speciaal voor gezorgd dat de nieuwe selectie middelzware kranen een verscheidenheid aan bedieningssystemen biedt, die het dagelijkse werk van onze gebruiker zo goed mogelijk ondersteunen", aldus Joakim Andersson, Senior Vice President, Loader Cranes, Hiab. De nieuwe HIAB middelzware kranen zijn verkrijgbaar met een complete selectie handmatige en de afstandsbedieningsystemen, die de gebruiker de vrijheid geeft om eensysteem te kiezen dat precies voldoet aan zijn/haar behoeften. 

Een eigenschap die alle nieuwe modellen gemeenschappelijk hebben is de gemakkelijke en veilige montage op het vrachtwagenchassis. De complete installatie is ontworpen voor het laagst mogelijke totale gewicht. Opvallend is het eigen gewicht wat maar liefst driehonderd kilo lager is dan dat van de vorige modellen. Dat betekent meer laadvermogen. 

De  nieuwe Hiab X-HiPro 232 modellen worden geleverd met het nauwkeurige HiPro bedieningssysteem. "De HIAB X-HiPro-modellen bieden een vlotte bediening met meer snelheid, voor meer productiviteit. Het Load Stability System (LSS) garandeert het veilige gebruik van de kraan; het dempt automatisch abrupte stops die anders de lading zouden laten zwaaien. Boom Deployment Assistant (BDA), die de hoek en positie van de arm tijdens het in- en uitvouwen bewaakt, voorkomt dat de operator een beweging maakt die de kraan zou kunnen beschadigen", aldus Ohlsson.   

De HIAB X-HiPro 232 is te bewonderen op Hiab stand U501:10 tijdens de Elmia-beurs in Zweden van 24-27 augustus en op de IAA beurs in Hannover in Duitsland op Hiab standnummer Pavillon P35 OG A02 van 22-29 september.

DEEL HET