Nieuwe Kögel aanhanger voor BDF bakken

Kögel toont tijdens de komende IAA een nieuwe middenas-aanhangwagen voor BDF laadbakken. De nieuwe aanhangwagen heeft een aantal slimme noviteiten waarmee Kögel vol in zet op een belangrijk segment in Duitsland.

De nieuwe middenasser is voorzien van een eenvoudig in hoogte- en lengte te verstellen dissel. Om die reden is de disselbalk volledig gebout wat eenvoudig verstellen mogelijk maakt. Hierdoor is de aanhangwagen aan te passen voor vrijwel iedere gangbare motorwagen en dat heeft meerdere voordelen. Het maakt serieproductie mogelijk wat zorgt voor een aantrekkelijke prijsstelling maar het vergroot ook de restwaarde van de aanhangwagen chassis. 

De aanhangwagen is ultra licht en heeft vooral een betere gewichtsverdeling. Hiervoor is onder meer de luchtvoorraad tussen de assen gepositioneerd. De meest eenvoudige uitvoering van de tandemas-aanhangwagen weegt slechts 2.950 kilo terwijl het maximale totaalgewicht 19 ton bedraagt. De aanhangwagen is geschikt voor swap-body's tot 7,82 meter en voor 20 voet zeecontainers. 

De aanhangwagen is uitgevoerd met standaard 385/55R22,5 wielen met banden maar kan ook worden uitgerust met de lagere 445/45R19,5 banden voor hogere afzetbakken.

 

DEEL HET