Nieuwe generatie modulaire Krone Dryliner

Krone introduceert een nieuwe generatie van de Dryliner oplegger. Het gaat om een uitgebreide serie nieuwe trailers die gebaseerd is op een flexibel modulair systeem. Daardoor zijn er een groot aantal speciale uitvoeringen mogelijk, waaronder double stock en trailers voor meubelvervoer.

Krone heeft geïnvesteerd in de productiefaciliteiten en in de verdere ontwikkeling van de Dryliner. Op basis van de vier basismodellen van de Krone Dry Liner kan aan bijna elke klantwens worden voldaan. 

Of het nu gaat om het transport van textiel, waardevolle elektronica, verf, pakketten of meubels - de vereisten voor droge vrachttrailers zijn net zo gevarieerd als het dagelijkse transport. Om aan deze zeer verschillende eisen te kunnen voldoen, produceert Krone de veelzijdige Dry Liner in vier basismodellen met verschillende zijwandtypes:

De robuuste en tegelijkertijd flexibele stalen gladde wandopbouw (STG) met geknikte zijwanden, die is uitgerust met talrijke ladingzekeringsopties en vooral in trek is in het stukgoedvervoer en in de textielindustrie. 50 procent van de gebouwde units is uitgerust met een dubbeldeksvoorziening. 

Voor meubel- en verhuistransport is de STG voorzien van houten panelen en verzonken sjorrails en een gladde vloer voor het eenvoudig doorschuiven van de goederen. De dryliner met plywood zijwandconstructie (STP), kan ook worden uitgerust met een dubbeldeksuitrusting en sjorrails. Voor bijzonder gewichtsgevoelige toepassingen is de Dry Liner verkrijgbaar met een lichtgewicht kunststof zijwand STK en voor temperatuurgevoelige goederen zoals lak en verf is de Dry Liner SDK LI met lichte isolatie voorbestemd; met zijwanden in sandwichconstructie met stalen toplaag, buiten gelakt en binnenzijde PVC gecoat.

Gemeenschappelijk aan alle Dry Liner-uitvoeringen is de uiterst duurzame basisconstructie, die zich kenmerkt door het stabiele chassis met diagonale frameversterkingen, de kopwand die aan de hoekprofielen is gelast, de vloer die tussen de langsliggers is gelegd en de robuuste dubbelwandige heftruckaanrijbeveiliging of, in het geval van de LI, met een zijwandaansluiting via aluminium profielen en 300 mm hoge slijtvaste aluminium plinten. Dit betekent dat de dry liners zijn uitgerust voor de zwaarste toepassingen met talloze ladingen en lossingen per dag, zoals standaard in de pakketindustrie. Alle carrosserietypes van de serie zijn uitgerust met een stalen dak, maar een dak met lichtvensters of een lichtdoorlatend dak behoren tot de opties, net als een geïsoleerd dak. 

De mogelijkheden voor afwijkende voertuiglengtes zijn ook uitgebreid. Naast de standaard 13,6 meter lange Dryliner STG is de oplegger ook leverbaar in de extra lange uitvoering zoals die in Duitsland en Engeland zijn toegelaten. Daarnaast is er een city uitvoering van 11 meter leverbaar voor stadslogistiek, eventueel met gedwongen besturing. Voor alle modellen zijn er ook mega uitvoeringen leverbaar. TIR, Ferry en huckepack uitvoeringen zijn ook mogelijk. 

DEEL HET

Meer over...