Nieuwe generatie Krone BDF bakken

Krone heeft een nieuwe generatie BDF bakken gepresenteerd. De laadbakken zijn op tien punten verbeterd voor meer stabiliteit en een eenvoudigere bediening.

Meer stabiliteit, een betere bescherming tegen schade en eenvoudiger in gebruik. Dat zijn de kernwoorden die Krone gebruikt bij de presentatie van de nieuwe generatie stalen BDW wissellaadbakken. 

Om de bescherming tegen beschadigingen te vergroten, is de voorwand nu aan de bovenzijde iets verzonken, zodat er ook in bochten voldoende ruimte is. Bovendien is de aanrijbeveiliging aan de onderkant verlengd tot 1.300 mm.

Het nieuwe reliëf in de voor- en zijrails zorgt voor nog meer stabiliteit in de carrosserie, wat ook een betere bescherming biedt voor stickers en contourmarkeringen. Ook de achterste en voorste hoekrongen zijn nog stabieler geworden en zijn nu doorgetrokken tot aan de vloer. Ook het hoekbeslag is aangepast: dit biedt nu een geïntegreerde steunpootsteun.

Vooral chauffeurs zullen de beter bereikbare steunpootontgrendeling waarderen, die van buitenaf bedienbaar is en voorzien is van een handvriendelijke rubberen coating. Ook de ladderveiligheidspal voorzien van een veerplaat is eenvoudiger te bedienen. Ook aan de onderbouw zijn er wijzigingen: de tunnel is vergroot van 90 naar 100 mm. Krone heeft ook het interieur van de stalen wissellaadbak met gladde wand geüpgraded: de nieuwe dorpellijst heeft aan beide zijden een nieuw reliëf, waarin optioneel een bevestigingsmogelijkheid kan worden gelast.

Als punt 10 van de talrijke productverbeteringen introduceert Krone de nieuwe generatie wissellaadbakken, die sinds februari 2024 in productie is, onder de nieuwe, internationaal gevestigde naam Krone Dry Box. Krone is de toonaangevende fabrikant van wissellaadbakken, die dankzij het veelzijdige modulaire systeem op maat kunnen worden gemaakt. Voor snelle laadcycli is er bijvoorbeeld aan de achterzijde een spoorgeschikt rolluik dat vanuit het dock geopend kan worden. 

 

DEEL HET

Meer over...