Nieuwe containerchassis van Krone

Trailerfabrikant Krone komt met een tweetal compleet nieuwe containerchassis. Kenmerken zijn dat ze zijn opgebouwd uit hoge sterktestaal S700 en dat er bij de flexvariant diverse verstelmogelijkheden zijn. de chassis zijn iets lichter dan hun voorganger en hebben een ton meer laadvermogen, aldus Krone.

De nieuwelingen, BOX Liner geheten, zijn in de eerste plaats  speciaal twintig voets chassis, waar dus geen andere maat container op kan. Een kort chassis, dat er heel basic uitziet. Opvallend is echter dat dit chassis en het nieuwe multifunctionele chassis van het merk, vrijwel geen achteroverbouw hebben. Krone erkent dat de chassis uit dit type staal 'iets duurder' zijn en dat dit type staal niet goed gegalvaniseerd kan worden. Echter het gaat er Krone bij de nieuwe constructie ook om dat het chassis lastig is te kopiëren. Het nieuwe 20 voets chassis is dus zo'n 20 cm korter. Daardoor is het laadvermogen van Krone gestegen van 27 naar 28 ton. Dit, omdat de schoteldruk nu beter uitgenut wordt.

Multifunctioneel

Het tweede, geheel nieuw ontworpen chassis betreft een variant die alle gangbare typen containers mee kan nemen. Hier werd veel aandacht besteed aan bevestiging, schuifkop, achteruitschuif en aan wederom die zo kort mogelijke achterkant. Volgens Krone is dit nieuwe model afhankelijk van de mogelijkheden 500 tot 900 kg lichter dan de voorganger. Vooral aan de voorkant denkt Krone een slag beter te zijn dan de concurrentie dankzij een nieuwe schuifkop en andere vergrendelingsmogelijkheden. Een kenmerk van het chassis is een centrale langsligger, dat Nederlandse container transporteurs wel zullen kennen van Broshuis.

Lichter

Door gewicht te sparen hoop Krone dat haar klanten uit de problemen blijven bij de verplichte weging van containers en dat klanten de voordelen van een lager chassisgewicht zullen merken.

Op de foto met vier chassis: de twee buitenste zijn helemaal nieuw.  

DEEL HET

Meer over...