Nieuwe chassis van Renders Trailers

Renders Trailers is helemaal terug. Tijdens een presentatie in Bremen werden nieuwe, gestandaardiseerde containerchassis getoond waarmee het Belgische trailermerk nu al succesvol is. De eerste 750 chassis werden inmiddels uitgeleverd.

De nieuwe chassis worden geproduceerd op vier locaties in Turkije. Daarmee heeft Renders een capaciteit van 1200 chassis per jaar. Renders koos voor een sterke standaardisatie in de producten. Zo zijn er voortaan twee series, de 800 en de 900 serie. Voor beide worden identieke neksecties en achterbalken met verlichting toegepast. Standaard is ook de gegalvaniseerde afwerking van de chassis.

Eenvoudige bediening

De 800 serie is een driedelig chassis met een bijzonder simpele bediening, met slechts één handle. Renders koos voor een kabelsysteem voor het uitschuiven van zowel de voorzijde als de achterbalk. Het schuifgedeelte loopt in rollen waardoor zowel de zijdelingse als de verticale krachten worden opgevangen. Ronduit indrukwekkend is de demonstratie waarbij de trekker onder een hoek van 45 graden staat terwijl het chassis uitgeschoven wordt. Dankzij het rollen systeem gaat dat zonder problemen.

Ook het verschuiven van een 25 ton zware 20 voet container naar de rijpositie gaat zonder problemen tijdens de demonstratie. De extra versterkte nek constructie blijkt zelfs bestand tegen het uitschuiven naar de 45 voet positie met die zware 20 voeter. De doorbuiging van de nek blijft daarbij verwaarloosbaar.

De chassis uit de 900 serie zijn star uitgevoerd met een uitschuifbare achterbalk voor 40- en 45 voet posities. Het schuifsysteem bij dit type werkt pneumatisch met een zware cilinder.

Standaardisatie

Renders heeft het standaardiseren tot kust verheven met de nieuwe chassis. Niet alleen constructie technisch zijn de 800 en 900 serie voor een groot deel gelijk, dat geldt ook voor de nieuw ontwikkelde achterbumper met lichtbalk. Leidend bij het ontwerp was degelijkheid en praktisch gemak. Zo is de bumper voorzien van een ronde stootbalk om schade te voorkomen in het geval van 45 voet containers. Vanwege de standaardisatie is er enkel een keuze mogelijk voor dubbele, ronde achterlichten, SAF assen en een standaard liftas.

RRS service en verkoop

Tijdens de presentatie in Bremen werd ook het nieuwe Renders Sales en Serviceteam voorgesteld. In Nederland is dat de firma RRS waar Robin van Zenderen en Aernout Kruiswijk en hun service team de Renders producten aan de man brengen en servicen.

 

 

DEEL HET

Meer over...