Nieuw van Kässborhrer: Flower Carrier

Kässbohrer komt met een nieuwe oplegger voor het vervoer van bloemen en planten, de zogenaamde Flower Carrier. Kassbohrer past panelen toe met GRP techniek en claimt een grote bestendigheid tegen corrosie en een hoge isolatiewaarde.

De oplegger heeft als werknaam K.SRI F meegekregen en deze wordt standaard aangeboden met een inwendige hoogte van 2.700 mm, een inwendige breedte van 2.500 mm, geïntegreerde ladingzekeringsrails, een beschermde achterdeur, een koppelschotelhoogte van 1.100 mm en 385/65 22.5-banden, de maximale afmetingen voor het vervoeren van kwetsbare goederen.

Het uit staal vervaardigde en met KTL gecoate chassis wordt voor tien jaar gegarandeerd tegen roest. De Flower Carrier van Kässbohrer voldoet aan de norm EN 12642 Code XL voor veiliger transport van kwetsbare goederen, de FRC-norm voor transport van aan bederf onderhevige goederen, en het Pharma-certificaat voor transport van farmaceutisch materiaal. Geavanceerde veiligheidskenmerken Om de continuïteit binnen de koelketen te garanderen is de Flower Carrier voorzien van een geïsoleerde deur en van buffers over alle zijden, voor optimale isolatie.

De Flower Carrier is uitgerust met een robuuste geïsoleerde achterdeur met een rubberbescherming over de hele breedte van de achterkant, evenals rubberen buffers als scharnierbescherming, verticaal geplaatst over de volledige hoogte van het achterframe. Zo wordt de robuustheid van het voertuig vergroot, schade aan de opbouw tijdens de werkzaamheden voorkomen en de levensduur van het voertuig verlengd. De 85 mm dikke geïsoleerde achterdeur in het stalen achterframe van de geavanceerde Flower Carrier van Kässbohrer is aan de onderkant voorzien van aluminium kick strips om schade tijdens het gebruik te voorkomen en zo de duurzaamheid van de koelketen te verbeteren. Diefstal van de lading wordt voorkomen door de gezekerde scharnieren, die standaard zijn geïnstalleerd en voldoen aan de douane-eisen. De K.SRI F kan optioneel worden uitgerust met roestvrijstalen tweedelige deurvergrendeling op de behuizing – het ene deel op de linkerdeur en het andere op de rechter – als bescherming tegen inbraakpogingen. Verder is de lading tijdens het vervoer optimaal gezekerd dankzij de geïntegreerde ladingzekeringsrails van de K.SRI F. 

DEEL HET