Nieuw type megatrailer van Kögel

Trailerbouwer Kögel introduceert een nieuwe megatrailer, de Mega Light Plus. Hiermee wil het bedrijf scoren bij vervoerders en logistiek dienstverleners die rijden voor de automotive industrie.

In de basisuitrusting heeft deze volumetrailer een eigen gewicht van 5.400 kg. Daarmee is hij volgens Kögel ongeveer 700 kg lichter dan de standaard Mega Trailer. Dankzij speciale uitrustingen zoals aluminium velgen, lichtgewicht banden en aluminium luchtketels kan het gewicht nog verder worden teruggebracht. Zo kan volgens Kögel meer dan 200 kg gewicht extra worden bespaard. Met een lichtgewicht stalen constructie en een lage nekhoogte van 90 mm zorgt het chassisframe volgens Kögel voor een maximale bruikbare binnenhoogte van drie meter. Volgens Kögel is de binnenhoogte voor met 25mm en achter met 50 mm te verstellen. 

Het kopschot, inclusief de volumehoekrongen voor, de hoekrongen achter en de portaaldeur achter, zijn in de basisuitrusting van aluminium vervaardigd. Extra dakspanten van aluminium besparen nog meer gewicht, zegt Kögel. Dankzij het standaard hefdak gaat zijdelings laden bijzonder eenvoudig. Ook drie gitterboxen op elkaar kunnen probleemloos worden geladen. Een verdere optimalisatie is de L-vormige dakband, die zelfs bij palletbrede belading een doorlopende laadhoogte van drie meter mogelijk maakt.

De houders voor insteeklatten aan de voorste en achterste hoekrongen zijn op een praktische manier in de hoekrongen geïntegreerd en zo beschermd tegen beschadigingen. Om het klanten nog eenvoudiger te maken, kunnen bovendien alle lattenhouders in de hoogte compleet variabel worden gefixeerd, aldus Kögel.

Ladingzekering

In combinatie met de speciaal versterkte, optionele Strong&Go-opbouw is Kögel erin geslaagd om de noodzakelijke uitrusting voor diverse certificeringen duidelijk te reduceren. Zo kunnen de standaard DIN EN 12642 Code XL-opbouwsterkte en Daimler-richtlijn 9.5 zonder het gebruik van insteeklatten worden gegarandeerd. Aan het drankcertificaat voor eenlaags en tweelaags transport op standaardpallets wordt met slechts één rij latten voldaan.

DEEL HET

Meer over...