Nieuw trailervolgsysteem van VDO

VDO heeft TrailerLinc geïntroduceerd, een nieuwe tracking-oplossing voor trailers. Dankzij TrailerLinc kunnen wagenparkbeheerders de locaties van hun trailers in één oogopslag zien, zegt VDO. Dankzij deze permanente locatiecontrole zorgt TrailerLinc voor meer veiligheid en efficiëntie in transportmanagement. TrailerLinc werkt samen met softwarepakket VDO Fleetvisor.

De trailer wordt door gekwalificeerd personeel uitgerust met een TrailerLinc-unit. Dit ‘kastje’ stuurt volgens VDO tot op de minuut nauwkeurig de gps-locatie van de trailer door naar VDO FleetVisor, een van de softwarepakketten voor wagenparkbeheer van VDO. Hierdoor kunnen wagenparkbeheerders en transportbedrijven de locatie van de trailer en de trekker controleren en de route vervolgens in realtime aanpassen. Dankzij TrailerLinc zijn foutmeldingen in de trailerlokalisatie verleden tijd, zegt VDO.

TrailerLinc is volgens VDO altijd actief en zendt haar positie door op vooraf bepaalde tijdstippen. Hoe vaak de locatie wordt bijgewerkt is afhankelijk van de actuele situatie. Als de trailer bijvoorbeeld ontkoppeld op het terrein staat, stuurt TrailerLinc elke 24 uur een signaal. Als deze aangesloten en in beweging is, stuurt het apparaat elke minuut de huidige positie door, waardoor de aankomsttijd bij de klant volgens VDO nauwkeurig te bepalen is. Als de trailer in beweging is maar niet aan een bekende vrachtwagen is gekoppeld, krijgt de afdeling expeditie elk uur een bericht over de huidige locatie. Zo kan men bij een verdenking van diefstal snel handelen zonder de trailer uit het oog te verliezen. 

DEEL HET