Nieuw: Semperit Runner truckbanden

 

Het van oorsprong Oostenrijkse bandenmerk Semperit komt naar ons land met een serie truckbanden. Het merk heeft banden voor zowel lange-afstandsritten als voor regionale toepassingen. De eerste introductie betreft banden voor gestuurde voorassen en aangedreven assen maar binnen afzienbare tijd zullen banden voor getrokken materieel volgen.

 

Semperit introduceert de Runner F2-band voor de stuuras en de Runner D2-band voor de aandrijfas in de maat 315/80 R22.5. De Runner F2, die geoptimaliseerd is op het gebied van rolweerstand, wordt perfect aangevuld door het hoge kilometerrendement van de Runner D2. Beide banden hebben een lange levensduur en zorgen voor een efficiënt brandstofverbruik.  

 

Met de nieuwe bandenfamilie gaat Semperit de concurrentie aan met het huidige aanbod in de markt van kwaliteitsbanden. 
De Runner F2-band voor de stuuras en de Runner D2-band voor de aandrijfas, beide beschikbaar in de maat 315/80 R22.5, hebben een hoger kilometerrendement en een aanzienlijk lager brandstofverbruik, gecombineerd met een uitstekende rijveiligheid, zelfs op nat wegdek. Deze banden zijn geschikt voor vrachtwagens en bussen. 

 

Het compacte loopvlak van de Semperit Runner F2-band voor de stuuras heeft een hoog gehalte aan slijtvast materiaal in de gebieden waar kleine vervormingen zich voordoen. Dit 'Void Optimized Pattern' zorgt voor een langere levensduur en optimale brandstofefficiëntie van de Runner F2. De buitenste groeven in het loopvlak lopen recht. Dit is een enorme verbetering in de duurzaamheid van het loopvlak, zelfs op veeleisende wegoppervlakken. De rubbersamenstelling die wordt gebruikt voor het loopvlak, is geoptimaliseerd voor rolweerstand en verhoogt besparingen in brandstofverbruik.

 

Dankzij de «pocket» lamellen van het loopvlakpatroon is de stuurasband ook veilig te gebruiken op natte wegen vanwege de verbeterde waterafvoer. Hierdoor heeft de Semperit Runner F2 een betere grip op nat wegdek dan zijn voorganger en draagt de band het label B voor grip op nat wegdek van het EU bandenlabel. De Semperit Runner F2 beschikt tevens over het M+S-label.

De Semperit Runner D2-band voor de aandrijfas is speciaal ontworpen voor een optimale  tractie, kilometerrendement en duurzaamheid. Het nieuw ontworpen loopvlakpatroon heeft een blokprofiel met talrijke lamellen. Deze lamellen, die tot tweederde van de totale profieldiepte gaan, bieden een grotere blokstabiliteit en een aanzienlijk verbeterd slijtagebeeld. Bovendien garanderen deze lamellen, waarvan de randen een stevige grip bieden, een bijzonder goede tractie tijdens de volledige levensduur van de Semperit Runner D2.  

 

Net als bij Semperit Runner F2 heeft het loopvlak van de Semperit Runner D2-band voor aandrijfas een 'void optimized pattern' waardoor de levensduur van de band aanzienlijk wordt verlengd.
Een andere bijdrage aan het hoge kilometerrendement is de nieuwe rubbersamenstelling die voor enorme brandstofbesparingen zorgt.
De Semperit Runner D2 draagt zowel het M+S-label als het 'Three Peak Mountain Snow Flake-symbool' (3PMSF). 

 

Het karkas van de Semperit Runner F2 en de Semperit Runner D2 is uitgerust met een versterkte hielconstructie waardoor ze beter bestand zijn tegen wisselende ladingen. De dikte van de versterking in de hielconstructie verlaagt het hefboomeffect op de zijwanden waardoor de banden duurzamer zijn. De karkassen van alle banden van de nieuwe Semperit-familie kunnen worden vernieuwd, waardoor de banden een tweede leven krijgen.

Semperit is een merk van Continental AG en wordt in Nederland vertegenwoordigd door Continental Truckbanden.

 

 

DEEL HET