Nieuw pand voor GTO Truck & Trailer Parts

GTO Truck & Trailer Parts uit Hoensbroek heeft onlangs een gloednieuw pand betrokken. ''De afzet van onderdelen groeide gestaag en in dit nieuwe pand kunnen we ons weer vertrouwd bewegen en kunnen we efficiënt onderdelen opslaan en weer uitleveren vanaf een locatie van 6500 vierkante meter'', aldus algemeen directeur Erik Kamer van GTO Truck & Trailer Parts.

GTO Truck & Trailer Parts is een volledig dochterbedrijf van DAF-dealer Loven uit het zuiden van Limburg. Dit is de oudste DAF-dealer die er is. Het eerste contract tussen Loven en DAF Trucks dateert van 1951. Al in 1964 zette Loven een universele onderdelenlijn op om alle bedrijfswagenwerkplaatsen in voornamelijk het uiterste zuiden des lands, te kunnen bedienen. Sindsdien kunnen klanten gebruik maken van het in meerdere opzichten unieke karakter van GTO Truck & Trailer Parts. Het bedrijf levert alle typen onderdelen voor alle typen bedrijfsvoertuigen van licht tot zwaar. Bovendien levert GTO Truck & Trailer Parts al lang alle bekende merken op het gebied van traileronderdelen. Denk hierbij aan onderdelen met betrekking tot het remsysteem, de vering en asophanging. Tot en met complete assen kan GTO Truck & Trailer Parts vrijwel alles binnen 24 uur leveren.

Maar GTO biedt nog veel meer. Als onderdeel van de Loven Groep, beschikt GTO Truck & Trailer Parts over een moderne revisiewerkplaats waar de meest uiteenlopende werkzaamheden aan bedrijfswagens, trekkend of getrokken, uitgevoerd kunnen worden. GTO Parts werkt bovendien samen met MAX Repair waardoor deze leverancier ook over carrosseriedelen kan beschikken, die desgewenst in de eigen kleur op voorraad kunnen worden genomen. GTO Parts kan door deze werkplaatsen, werkelijk elke klus aan en welk onderdeel dan ook weer als nieuw maken.

Voor de budget inkopers beschikt GTO Truck & Trailer Parts over een private label. Onder dit merk worden smeerolie, koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof aangeboden. Geen filters want die willen klanten voor het overgrote deel origineel hebben, aldus GTO.

Een andere dienst die GTO Truck & Trailer Parts aanbiedt aan budgetbewuste inkopers, zijn used parts. In een speciale demontage werkplaats worden de gebruikte truck onderdelen van een nummer voorzien en opgeslagen voor klanten. De expertise van het personeel maakt dat exact wordt ingeschat wat de potentie van het betreffende gebruikte onderdeel nog is. Op basis daarvan worden prijs en kwaliteit met elkaar in overeenstemming gebracht.

GTO Truck & Trailer Parts heeft sinds enige tijd ook een vestiging in Boekarest waar twaalf man bezig is om de Roemeense markt van onderdelen te voorzien vanuit een magazijn  van 2500 vierkante meter. ''We maken deel uit van het internationale HD Parts Centre netwerk, dat wij in de Benelux vertegenwoordigen in Maastricht, Heerlen en Helmond en dat is opgericht door Intertruck Benelux. Voor Oost Europa heeft GTO HD Partspoint opgezet. Er zijn vestigingen in Roemenië, in Oostenrijk, Bulgarije en Moldavië. Bij HD Partspoint wordt onderhoud uitgevoerd en worden onderdelen verkocht. Voordelen voor onze klanten zijn dat wij op grotere schaal onderdelen verhandelen, wat de klant in Nederland weer in gunstige zin terugziet in onze prijzen.''

In Nederland is het veelzijdige GTO Truck & Trailer Parts behalve in Heerlen/Hoensbroek, ook gevestigd in Helmond. 

DEEL HET