Nieuw managementteam voor Thermo King

Per 1 mei j.l. is Mark Schiphorst benoemd tot algemeen directeur van Thermo King Transportkoeling B.V. Schiphorst is sinds 2013 werkzaam voor Thermo King en heeft binnen de organisatie diverse bestuurlijke functies gehad.

Naast zijn benoeming als algemeen directeur bij Thermo King Transportkoeling is Mark Schiphorst ook verantwoordelijk voor Services & Aftermarket in Thermo King Europa en lid van het Thermo King Senior Management Team. Deze twee functies sluiten volgens het bedrijf naadloos op elkaar aan en hebben voor Thermo King Transportkoeling als voordeel dat Nederland voorop gaat lopen bij het invoeren van nieuwe producten en serviceconcepten. Daarnaast zijn de communicatielijnen richting moederbedrijf Thermo King korter.

Nieuw managementteam

Naast de benoeming van Mark Schiphorst is het managementteam van Thermo King Transportkoeling nog verder versterkt. Zo heeft de Nederlandse dealer van Thermo King sinds 1 mei ook een nieuwe servicemanager, David Doom. Doom, afkomstig van moederbedrijf Thermo King, heeft de afgelopen jaren het voortouw genomen in het uitrollen van het Service Excellence programma bij Thermo King. Zijn ruime ervaring met het invoeren van procesverbeteringen en begeleiden van teams in een veranderingsproces zal Thermo King Transportkoeling helpen om de stap te maken nieuwe serviceconcepten te introduceren, met het oog op verhoogde ‘uptime’ voor de klant gekoppeld met efficiëncy verbeteringen, aldus het bedrijf.

De functie van financial controller wordt sinds april j.l. vervuld door Guus Hollander. Hollander begon zijn carrière bij Unilever en heeft daarna voor enkele andere multinationals als ook voor MKB-bedrijven in Nederland gewerkt. Hollander heeft veel ervaring met financial- en management accounting en ziet zijn nieuwe rol binnen Thermo King Transportkoeling als een mooie uitdaging om businesspartner te zijn naar alle klanten, zowel extern en intern.
Alain van Schaik keert terug als salesmanager. Van Schaik kent alle ins & outs van Thermo King Transportkoeling. Hij werkte er eerder als servicemanager en later in de rol van salesmanager. Sinds 2015 werkt Van Schaik voor moederbedrijf Thermo King als manager Intermodal en beheert hij enkele key-accounts van Thermo King Transportkoeling.

Tot slot maakt Pamela Steijn als HR manager het nieuwe managementteam van Thermo King Transportkoeling compleet. Eerder werkte zij als HR manager voor Ingersoll Rand waarbij zij naast Transportkoeling ook verantwoordelijk was voor de dealer in Zweden. Nu richt zij haar activiteiten volledig op Thermo King Transportkoeling.
 

DEEL HET

Meer over...