Nieuw containerchassis van Kässbohrer

Naar Nederlands model, zegt Kässbohrer, heeft de trailerfabrikant een nieuw multifunctioneel containerchassis ontwikkeld waarvan de centrale achtkantige ligger opvalt.

Volgens Kässbohrer is hun chassis afgeleid van het model dat ze tien jaar gelden bouwden. Ook hier was een centrale ligger het kenmerk. Voorlopig levert Kässbohrer dit nieuwe type alleen in het boordwesten van Europa. Het nieuwe chassis is geschikt voor alle typen containers. Het leeggewicht bedraagt 5050 kg. Ingeschoven bedraagt de lengte 9,48 meter en er kan tot 14,08 meter uitgeschoven worden. Het remsysteem is TEBS 5.

In- en uitschuiven

Kässbohrer wijst erop, dat de achtkantige ligger alleen in- en uitgeschoven mag worden zonder dat er een container op het chassis staat. Volgens de fabrikant leert de praktijk wel eens anders. Onderdelen die dan vrijwel gegarandeerd stuk gaan, kan Kässbohrer snel leveren.

Valx

Opvallend is dat het chassis standaard op Valx assen wordt geleverd, BPW geldt als optie. Ook standaard zijn 385/55 banden met 385/65 als optie.  Kässbohrer biedt een KTL behandeling van het chassis aan als optie. De fabrikant geeft dan tien jaar roestgarantie.

DEEL HET