Neotrucks: Omgebouwde elektrische terminaltruck

Renault Trucks heeft een 'Used Truck Factory' waar gebruikte trucks naar wens worden aangepast voor een tweede leven. Nieuw is de ombouw van Renault Trucks T trekkers naar elektrische terminal trekkers.

Onder de naam Neotruck worden elektrische Renault T trekkers voorzien van een elektrische aandrijflijn. Verder worden er draaibare stoelen in gemonteerd voor eenvoudig in en uitstappen naar de achterzijde van de cabine. In plaats van de dakspoiler wordt er een afdakje gemaakt en in de achterwand van de cabine komt een schuifdeur. Hierdoor kan de chauffeur eenvoudig bij de aansluitingen van de oplegger komen. 

Het chassis van de trucks wordt voorzien van een hefschotel, waardoor opleggerpoten niet meer ingedraaid hoeven te worden. De snelheid van de elektrisch aangedreven trekker is 25 km/h waardoor ook chauffeurs zonder groot rijbewijs er mee kunnen rijden. 

Volgens Neotruck is deze oplossing beduidend goedkoper dan de aanschaf van een compleet nieuwe, elektrische terminal trekker. Bovendien zorgt het uiterlijk van de truck er voor dat jonge chauffeurs in de dop maar wat graag met zo'n omgebouwde Renault Trucks T willen rijden. Dat is belangrijk, aangezien er een groot tekort is aan chauffeurs voor dergelijke voertuigen.

De eerste 25 exemplaren zijn inmiddels afgeleverd en er lopen al bestellingen voor nog veertig Neotrucks.

DEEL HET

Video's van Neotrucks: Omgebouwde elektrische terminaltruck

  • Video bij:Neotrucks: Omgebouwde elektrische terminaltruck