Neerklapbare stootbalk van Kässbohrer kent vele toepassingen

De Duitse trailerfabrikant Kässbohrer komt met een neerklapbare achterbalk die de veiligheid voor mens en machine tijdens het lossen verbetert. Ook is de balk handig in het geval van een lekke band.

Kässbohrer had met deze vinding de show willen stelen in Hannover en terecht wonnen de Duitsers hiermee een award in de categorie Components. De mogelijkheden zijn groot van deze vinding. Zo kan de neerklapbare balk van dienst zijn bij het verwisselen van een lekke band. Verder is dit een extra beveiliging bij bulktrailers, wanneer de silo achterover wordt gekipt. En natuurlijk wanneer je aan het dock staat en er heftrucks de trailer in en uit rijden. Behalve omlaag, kan de stootbalk voor bepaalde trailers omhoog opgeklapt worden wanneer er sprake is van trailers die de veerboot op moeten, of op een treinwagon. 

Naar keuze kan de stootbalk tegen meerprijs pneumatisch of hydraulisch bediend worden. Standaard is een manuele bediening. 

Volgens Kässbohrer is de neerklapbare stootbalk goedgekeurd volgens ECE.R58.003 voor alle toepassingen die het bedrijf bedacht heeft.

DEEL HET