Multifunctionele LZV voor Van der Werff

Van der Werff Logistics uit Heerenveen zet een nieuwe, multifunctionele LZV combinatie in voor het transport van glas. Het betreft een combinatie van een HRD link- trailer en een speciale WEB trailer die samen een LZV vormen. Beide trailers kunnen ook afzonderlijk als compacte oplegger met kooi-aap worden ingezet.

Van der Werff Logistics zet de combinatie in de nachtelijke uren in tussen de vestiging in Elshout en de vestiging van klant Pilkington in Enschede. Beide laadbakken zijn 10,20 meter lang en zijn voorzien van speciale sleuven voor het vastzetten van de bokken met glas. De uitdaging bij de bouw van met name de link trailer was de hoogte. Doordat de glasbokken relatief hoog zijn moest er zo laag mogelijk gebouwd worden. Daarin is HRD met een vloerhoogte van rond de 107 centimeter uitstekend geslaagd. Een andere uitdaging vormde de aansluiting voor de kooi- aap op beide opleggers. Ook daarin is HRD Trailers geslaagd.

De Link trailer is voorzien van 265/55 banden op 19,5 inch wielen in dubbele montering. De tweede oplegger is uitgerust met 445/45R19,5 enkele montage banden. Beide opleggers zijn voorzien van VSE besturing op de laatste as. 

De opleggers rijden s’nachts als LZV gekoppeld waarna ze overdag met een kooi-aap distributie werk doen met twee trekkers er voor. Voor Van der Werff logistics is de toepassing van LZV combinaties niet nieuw maar wel in deze vorm. Het bedrijf ziet de inzet van deze ultra lage combinatie als een pilot met perspectief voor meerdere toepassingen. 

De foto's laten de combinatie zien tijdens een laatste test. In de praktijk rijdt de combinatie niet als LZV met kooi-aap.

DEEL HET