Multifunctionele Elcar combi voor Jos Tolkamp

Elcar uit Meerkerk heeft voor Jos Tolkamp een multifunctionele lichtgewicht schuifzeil combinatie gebouwd voor exceptioneel transport.

De totale combinatie weegt inclusief de groot volume opbouw met schuifzeilen, vouwdaken en verbreedbaar achterkader slechts 16.500 kilo. Dat is dus inclusief de DAF XF Super Space Cab bakwagen.

Elcar heeft dit gerealiseerd door onder meer de toepassing van hoogwaardige aluminium profielen. Ca. 95 procent van de opbouw bestaat uit dat high-tech materiaal. In totaal levert dat een besparing op van maar liefst 3100 kg ten opzichte van een conventionele opbouw. Elcar heeft al meer dan twintig jaar ervaring met aluminium carrosserieën.

De combinatie is uitgevoerd met een doorlaad systeem met een overrijdbare klep die goed is voor 2500 kg op een driewielige palletwagen. Voor het laden en lossen van bovenaf is de combinatie voorzien van een schufkap. Door middel van een tandheugel is deze zowel links- als rechts afzonderlijk verstelbaar waardoor tot 30 cm extra hoogte gerealiseerd kan worden.

Voor het vervoer van machines en dergelijke zijn de beide achterportalen door middel van een draadspindel aan beide zijdente verbreden met 250 mm. De zijzeilen zijn voorzien van een over lengte c.q. zeilplooi om het geheel waterdicht af te kunnen sluiten. Zowel bij motorwagen als aanhangwagen is achter een voorzieningen aangebracht voor een meeneem heftruck. 

De slijtvaste vloer is samengesteld uit een gehard aluminium plank met antislip rib profiel. Ook na jaren intensief gebruik behouwt  de rib zijn functie. Door de aluminium plank dwars te monteren zijn de stalen dwarsliggers overbodig geworden. In de aluminium vloer zijn wegzinkbare bindogen gemonteerd. 

Deze hele combinatie is voorzien van een TUV ladungssicherung code L en XL certificaat. Waarbij de complete opbouw is getest en goed gekeurd, en niet is opgebouwd uit goedgekeurde onderdelen.

 

 

 

 

 

DEEL HET