Milieuvriendelijk alternatief: Thermo King B-100 30

Speciaal voor distributietrucks en bestelwagens introduceert Thermo King de nieuwe, volledig elektronische B-100 30 transportkoeling. Een unit die volgens Thermo king zonder uitstoot functioneert. 

Dat is natuurlijk slechts ten dele waar, want de elektriciteit wordt wel degelijk opgewekt door de krachtbron van het voertuig.

"De nieuwe B-100 30 en de volledig elektronische units uit de B-serie passen volgens Thermo King uitstekend bij klanten die een koelunit nodig hebben die tot de laatste transportmeters hoge prestaties blijft leveren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het thuisbezorgen van een bestelling of het transporteren van farmaceutische producten.', aldus Eneko Fernandez, leidinggevende van de afdeling productmanagement bij Thermo King.'Doordat er geen dieselmotor in zit, kunnen de transporteurs zich in de binnenstad en in zones waar beperkingen gelden voor uitstoot begeven. Bovendien betekent dit lagere eigendomskosten. 

De elektrische units uit de B-serie worden door de accu van het voertuig van stroom voorzien.Ze zijn compatibel met voertuigen die zijn uitgerust met een aircosysteem en het is volgens Thermo King niet nodig om een aandrijfset te gebruiken of het voertuig aan te passen. De dunne verdamper die aan het plafond wordt gemonteerd, zorgt ervoor dat er meer plaats is voor lading.De nieuwe B-100 30 unit bevat een extra elektrische verwarmingsoptie en biedt continue elektrische koeling- en verwarmingscapaciteiten.Verwarmingscapaciteit werkt onafhankelijk van de voertuigmotor en de omgevingstemperatuur, aldus Thermo King.

DEEL HET