Michelin Solutions introduceert Effitrailer

Michelin Solutions introduceert met Effitrailer een nieuwe oplossing voor de ondersteuning van fleetowners bij met name het managen van de opleggervloot.

Het doel van Effitrailer is om de veiligheid te verhogen en de kosten te verlagen. Dat kan door de conditie van het wagenpark te verbeteren, met name door het toepassen van preventief onderhoud.

Michelin Solutions zet zich in voor transportbedrijven door samen de opleggervloot te beheren en door middelen aan te reiken voor het preventief plannen van reparatie en onderhoud. Door minder stilstand biedt Effitrailer transporteurs de mogelijkheid om nog betrouwbaarder en veiliger te opereren in de markt.

Effitrailer is de derde innovatieve oplossing van Michelin Solutions sinds 2013. Kern is dat er door een contractuele inzet van Michelin Solutions financieel voordeel behaald kan worden door een beter beheer van de opleggervloot. Deze voordelen komen tot uiting in een beter beheer van de bandenspanning. Een geolocatiesysteem en een beter beheer van de relatie tussen de vervoerder en de verlader.

Michelin Solutions heeft hiervoor een complete reeks aan oplossingen ontwikkeld waarmee antwoorden worden geboden op de meest actuele problemen bij Europese vloten. Eén van die oplossingen is Effifuel, een algeheel contract voor het verlagen van het brandstofverbruik.

Bottom line is dat ook bij Michelin Effitrailer het 'niet goed, geld terug' principe wordt doorgevoerd. Michelin geeft de belofte voor een hogere winstgevendheid af door onder meer het terugdringen van bandenpech en brandstofverbruik.

DEEL HET