Mercedes-Benz Uptime integreert trailerbewaking

Mercedes-Benz Uptime is per direct uitgebreid met trailerbewaking. Dat betekent dat de connectiviteitservice van Mercedes-Benz Trucks niet alleen de technische staat van de truck monitort, maar ook die van de trailer. Hiermee wordt een volgende stap gezet in het maximaliseren van de inzetbaarheid van het wagenpark.

Mercedes-Benz Uptime is de connectiviteitservice van Mercedes-Benz Trucks die volgens dit merk continu de staat van het wagenpark controleert. Deze Uptime-service houdt 24 uur per dag de conditie van de trucks van Mercedes-Benz in de gaten. “Door continu de technische staat van de truck te meten, kan Uptime ongewenste stilstand voorkomen en blijft het voertuig maximaal inzetbaar”, aldus Mercedes.

Wanneer de sensoren in de vrachtwagen een afwijking opmerken, wordt de truck, afhankelijk van de ernst van de storing, naar de dichtstbijzijnde werkplaats in de omgeving gestuurd waar de benodigde onderdelen al klaar liggen. Met Mercedes-Benz Uptime kunnen pech onderweg en andere ongeplande situaties waarbij een voertuig stil komt te staan, tot een minimum beperkt worden, zegt de truckfabrikant. Bovendien kunnen volgens Mercedes werkplaatsbezoeken gebundeld worden voor meer efficiëntie. Ook de planning heeft met een grotere beschikbaarheid meer ruimte waardoor een hogere inzet van de trucks in de vloot bereikt wordt.

Trailerbewaking

Mercedes-Benz Uptime monitort nu niet alleen de truck, maar houdt ook de belangrijkste onderdelen van de trailer eveneens in het oog. Dankzij integratie met de trailer kan bijvoorbeeld de status van het luchtdrukremsysteem onafgebroken worden gecontroleerd. Op basis hiervan wordt er advies gegeven over te nemen maatregelen zoals dat voor de truck al het geval was. In de Mercedes-Benz Uptime klantenportal worden transporteurs geïnformeerd over de vereiste herstelwerkzaamheden voor de trailer. Zo wordt pech of schade door niet tijdig uitgevoerde reparaties aan de trailer voorkomen. 

DEEL HET