Meiller kippertrailer voor Kamphuis

T. Kamphuis B.V. uit Epse heeft een Meiller kipperoplegger in gebruik genomen. De drie asser werd geleverd door Transportoplossingen.com B.V. De nieuwe Meiller thermo geïsoleerde kipper oplegger is geheel volgens klantwens uitgerust en o.a. voorzien van een RVS gereedschapskist, aluminium velgen, hydraulische kleppen en schijfremmen. Schoteldruk en aslast volgens de Nederlandse standaard.

Bij de nieuwe thermo geïsoleerde asfaltkipper is de stalen Halfpipe opbouw als basis gebruikt. Aluminium komt vanwege de hoge thermische geleidbaarheid niet in aanmerking daar deze de stalen opbouw met de factor 4. De Meiller Halfpipe opbouw is aan de buitenzijde compleet met een hydrofobe isolatiestof ingepakt, welke bestendig is tegen vocht en 200ºC hitte verdraagt. Koudebruggen worden systematisch geëlimineerd. De RVS buitenbekleding is geheel geschroefd
om eventuele reparaties bij ongeval te vergemakkelijken. De kap naar wens afgedekt door een geïsoleerd schuifdak of door hydraulische kleppen.
 
De oplegger is voorzien van hoogwaardige meettechniek waarmee op vijf punten de temperatuur van de lading gemonitord wordt. De gemiddelde temperatuur van alle sensoren kan op het Meiller Smartboard afgelezen worden. Een dicht transportprotocol bewaakt verder iedere lading. Per minuut wordt er gemeten, een telematica systeem meldt de gegevens met de GPS positie van het voertuig via internet aan de ontvanger.

DEEL HET