Meer dan 50 Kögel opleggers voor BTK Logistik

BTK Befrachtungs- und Transportkontor GmbH, gevestigd in het Beierse Rosenheim, vernieuwt een deel van zijn wagenpark dat al uit meer dan 180 opleggers bestaat, met meer dan 50 nieuwe Kögel Lightplus opleggers. Of dat er nou 51 of 59 zijn wordt helaas niet duidelijk uit het Kögel persbericht.

De 50 nieuwe Lightplus opleggers van de NOVUM-generatie zijn standaard voorzien van het nieuwe Kögel buitenframeprofiel en de nieuwe Kögel-opbouw. Daarmee is het vastsjorren van de lading in het geperforeerde stalen VarioFix buitenframe bijvoorbeeld ook mogelijk als er zich aluminium insteeklatten in het depot bevinden. De 13 standaard paar sjorogen beschikken over zijdelingse sjorogen voor een eenvoudigere handling en bieden een trekkracht van 2.500 kilogram. Voor meer nuttig laadvermogen zijn de voorwand, inclusief de voorste volumehoekrongen, de hoekrongen achter en de achterportaaldeuren, standaard uit aluminium vervaardigd. Natuurlijk beschikken de Kögel Lightplus opleggers over het ladingzekeringscertificaat DIN EN 12642 Code XL.

Kögel KTA traileras 

Bij de Lightplus opleggers zijn met de standaard Kögel KTA-trailerassen onderhoudsvriendelijke en betrouwbare assen met optimale spoorstabiliteit gemonteerd. De unieke “dubbele vering” van de KTA, bestaande uit een zacht rubberen lager en een zwenkarm van veerstaal, verbetert niet alleen de rijeigenschappen van de opleggers maar zorgt ook voor verminderde slijtage. 

Veelzijdige individuele uitvoering voor BTK 

Om het gewicht van de voertuigen nog verder te verminderen, heeft BTK gekozen voor dakspanten en luchtketels van aluminium. In totaal houden vier rijen aluminium planken, verdeeld over de rongenhoogte, de lading op haar plaats. Tegelijkertijd beschermen ze het zeil. De vloerbelastbaarheid van het voertuig is door het versterkte chassis verhoogd tot 7.200 kilogram. Om de dagelijkse zware belasting aan het laadplatform te trotseren, is boven op de vloer achteraan een 720 millimeter lange oprijplaat van traanplaatstaal gemonteerd als vloerbescherming. Voor meer aanrijbescherming is de achterkant van de voertuigen uitgerust met rubberen stootbuffers. Ter completering van de rambescherming zijn een acht millimeter dik dwarslopend stalen hoekprofiel over de gehele breedte en een afsluitnokkenbeveiliging in het midden van de eindplaat van het chassis aangebracht. Tot de verdere individuele uitrusting behoren een ADR-certificaat inclusief de bijbehorende uitrusting, een aslift voor de eerste as, twee palletkisten, gereedschapskisten en nog veel meer.

DEEL HET