Mark Engelen naar Kögel Benelux BV

Mark Engelen is de nieuwe verkoop directeur voor Noordwest Europa voor Kögel Benelux BV. Zijn missie is het vergroten van het marktaandeel en het verder verbeteren van het imago van de Kögel producten. Engelen was in dezelfde functie actief voor Kassbohrer.

Het Duitse Kassbohrer is in het afgelopen jaar gegroeid ten koste van het Kögel marktaandeel in Nederland. Dat merk haalde dan ook niet de doelstellingen in 2018. Daar ligt dan ook een mooie taak voor Mark Engelen. Met hem heeft de Burtenbachse trailerfabrikant sinds februari 2019 bij Kögel BeNeLux B. V. een directeur Noordwest-Europa Key Account Management, die gevestigd is in Zwolle en veel ervaring heeft op het gebied van logistiek en verkoop. In de nieuw ingestelde functie is Engelen in het bijzonder belast met de zorg voor grotere klanten in Noordwest-Europa. Als zodanig rapporteert hij rechtstreeks aan Kögels algemeen directeur Josef Warmeling. Wat de in Nederland geboren 55-jarige Engelen vooral waardeert aan zijn nieuwe werkgever, zijn het grote productaanbod en de grote betrokkenheid van de Kögel medewerkers. 

Kogel Benelux BV
Kögel Benelux BV, met hoofdkantoor en bedrijfsruimte in Zwolle, werd in 2017 opgericht door Kögel. Sindsdien zijn nieuwe en gebruikte voertuigen en ook services zoals financiering, leasing en telematica ter plaatse beschikbaar voor klanten. Het is hier waar Mark Engelen aan de slag gaat als directeur Noordwest-Europa Key Account Management.

Mark werkte 18 jaar voor een groot internationaal actief Nederlands expeditiebedrijf. Daarvoor was hij acht jaar lang directeur bij een internationaal actieve fabrikant van trailerassen. Recent werkte hij twee jaar als afdelingsmanager en in key account management, verkoop en marketing bij Kassbohrer trailers.

Mark Engelen is verheugd over zijn nieuwe werkplek en zegt: “Het uitstekend ontwikkelde productassortiment en de fantastische betrokkenheid van de Kögel ‘familie’ motiveren mij enorm en sterken mij in mijn overtuiging dat we zeer succesvol zijn.”

“Met deze nieuwe versterking in de Benelux staan we onze klanten terzijde met een extra ervaren contactpersoon en spelen we tegelijkertijd in op de toegenomen vraag naar Kögel opleggers ter plaatse”, zegt Josef Warmeling, algemeen directeur bij Kögel. “Met Mark Engelen hebben we voor deze positie een vakkundige expert in huis gehaald.”

DEEL HET