LZV mag nog steeds niet over Brusselse ring

Blijkens publicatie in de Belgische krant De Standaard mogen lange en zware combinaties met een Nederlands kenteken nu dan wel België in, maar een cruciaal stukje Brusselse Ring blijft verboden gebied voor alle LZV.

Het stuk ringweg ligt ter hoogte van Vilvoorde-Koningslo, tussen Anderlecht en Vorst. Daardoor is het niet mogelijk om belangrijke verkeersaders in België te berijden die noord en zuid met elkaar verbinden. Belgische vervoerders en verladers reageren in de media teleurgesteld.

Het transportbedrijf Ninatrans, dat rijdt voor bierbrouwer Jupiler zegt op jaarbasis 21 ton CO2 te besparen door met LZV te rijden. Autofabrikant Audio zou graag met de langere combinatie gaan rijden, voor het vervoer van de nieuwe elektrisch aangedreven Audio e-tron. Het merk redeneert dat een auto die geen emissie uitstoot, ook zo schoon mogelijk getransporteerd moet worden naar de dealers. Helaas is dit nu niet mogelijk.

Omgekeerde wereld

Het probleem met België is dat het uit geesten bestaat die niet bereid zijn met elkaar te komen tot bijvoorbeeld een landelijk beleid op het gebied van mobiliteit, zelfs niet in tijden waarin iedereen zich bewust is van kritische ontwikkelingen op mobiliteitsgebied. De Brusselse staatssecretaris die dit in behandeling heeft, houdt toelating tegen omdat ze het 'te druk' vindt op de Brusselse Ring. Dat met langere en zware voertuigen je juist trucks van de weg haalt, dringt blijkbaar niet door.

DEEL HET