Luchtenberg Carrosserie overgenomen

Luchtenberg Carrosseriebouw uit het Groningse Uithuizen is overgenomen door Autoschat uit Burgum, Friesland. Reden voor de bedrijfsovername is volgens Autoschat het zorg dragen voor een goede toekomst voor het bedrijf en de medewerkers.

Luchtenberg Carrosseriebouw is al meer dan honderd jaar actief op het gebied van 'wagenbouw' en later carrosseriebouw. In Uithuizen is tevens een afdeling autoschade gevestigd. 

Luchtenberg is vooral gespecialiseerd in hoogwaardige kunststof carrosserieën en speciale opbouwen. De geconditioneerde opbouwen van Luchtenberg munten volgens Autoschat uit in levensduur en isolatiewaarde en zijn om die reden populair in de vis- en verssectoren. 

Autoschat is een bedrijf uit het Friese Burgum wat naar eigen zeggen mobiliteit hoog in het vaandel heeft. ,,Wij verkopen en servicen alles van fietsen tot inmiddels koeltrailers'' aldus Sytze de Roos. Hij is de nieuwe bedrijfsleider bij Carrosserie Luchtenberg. Autoschat is een breed bedrijf met, zoals gezegd fietsen, auto's, bestelwagens en een eigen autoschadebedrijf. Daarnaast is het bedrijf eigenaar van zowel BAS Autoverhuur als Stuur Autoverhuur. 

Ruim twee jaar geleden nam Autoschat al het in Drachten gevestigde Jos Visser Carrosseriebouw over. Dat bedrijf is met name gespecialiseerd in het bouwen van carrosserieën voor voertuigen tot 3,5 ton. ,,De overname van Luchtenberg sluit daar prachtig op aan waardoor we nu een compleet pakket aan kunnen bieden aan onze klanten'' aldus De Roos.

Alle medewerkers van Carrosserie Luchtenberg zijn overgenomen en de klanten van het bedrijf zijn inmiddels geïnformeerd. Net als bij Jos Visser Carrosserie het geval was, blijft ook bij Carrosserie Luchtenberg de oude vertrouwde naam gehandhaafd.

DEEL HET