Luchtdoorlatende oprijgoten van Veldhuizen

Veldhuizen Wagenbouw heeft oprijgoten ontwikkeld die een optimale oprijhoek verenigen met een minimale luchtweerstand tijdens het transport.

Oprijgoten moeten een zo klein mogelijke oprijhoek hebben maar langere oprijgoten hebben meer eigen gewicht en vangen meer luchtweerstand. Voor een ideaal compromis heeft Veldhuizen in eigen beheer oprijkleppen ontwikkeld van hoogwaardig  “Domex” staal.

“Domex” staal kan geweldige krachten aan en is tot 4x zo sterk als staal; maar als er gelast wordt vervallen deze eigenschappen. Voor een laag eigen gewicht zijn de langsliggers zo ontworpen dat er geen lassen liggen op zwaar belaste delen. De oprijkleppen hebben een oprijhoek van 8° en zijn geschikt voor wielbelastingen van 5.000 kg  en hebben een eigen gewicht van 150 kg. 

Voor het openen stroomt de olie van de ene cilinder over in de andere, zodat de punt niet over de grond schaaft tijdens het openen. De oprij kleppen zijn voor 89% luchtdoorlatend uitgevoerd voor een lagere luchtweerstand en een beter zicht bij achteruit rijden. 

Tevens hebben de oprijkleppen de mogelijkheid om half uit te vouwen, zodat er gelost kan worden in een laaddock of op de betonrand van een bouwput. De oprijkleppen zijn leverbaar op een Oprij CF en Oprij Antos van 18 tot 31 ton.                                                 

Op dit moment worden 6 vrachtwagen op voorraad gebouwd met deze oprijkleppen. Deze oprijwagens zijn uit voorraad leverbaar of te huur via de afdeling C-E-Rent van Veldhuizen Wagenbouw. Meer info via www.veldhuizen.nl 

DEEL HET