Lichtgewicht machinetransporter voor Jan v Dam

Jan v Dam Machinetransport heeft een nieuwe Volvo FH laten opbouwen door CCH in Halsteren. Leidend bij de bouw van deze Volvo was gewichtsbesparing met het oog op internationaal vervoer. Om die reden is er gekozen voor een lichtere kraan en een drie- assig chassis in plaats van een vierasser.

Jan v Dam liet eerder al een soortgelijke vier- asser bouwen met een 85 tonmeter HMF autolaadkraan. Zeker in combinatie met de afneembare schuifzeilopbouw een bijzonder praktisch voertuig voor het specifieke transport van machines, maar in veel gevallen te zwaar voor ritten naar het buitenland. Bij de nieuwe Volvo lag de focus dan ook met name op het realiseren van een zo hoog mogelijk laadvermogen zonder te veel concessies te doen aan de inzetmogelijkheden.

In samenwerking met Volvo en CCH werd er een drie- assig 6x2 chassis met een sturende naloopas opgebouwd. Daarmee worden laadvermogen en wendbaarheid gecombineerd. De HMF 4020 K4 autolaadkraan is goed voor 40 ton/meter en een bereik van 12 tot 20 meter. De Volvo motorwagen werd door CCH compleet opgebouwd en onder meer voorzien van een RVS onderbouw met grote kasten voor hijsmiddelen en ladingzekering materialen. De volledige schuifzeilopbouw is demontabel waardoor de Volvo ook als vlakke bakwagen ingezet kan worden.

Op dit moment wordt er nog gewerkt aan een drie- assige Jumbo aanhangwagen die achter deze Volvo bakwagen komt. 

DEEL HET