Lichtgewicht containeraanhangwagen van RAF

RAF oftewel Rondaan Aanhangwagen Fabriek uit het Friese Berlikum is succesvol met zijn nieuwe lichtgewicht aanhangwagen voor afzetcontainers. Het vorig jaar nieuw geintroduceerde ontwerp werd inmiddels tientallen keren gebouwd voor verschillende vervoerders.

Vorig jaar besloot Rondaan de aanhangwagen voor afzetcontainers volledig nieuw te ontwikkelen. Door gebruik te maken van het nieuwe 'High-strength' Domex staal ontstonden er nieuwe mogelijkheden voor een extra licht ontwerp. Rondaan ontwierp de aanhangwagen als multi-inzetbare oplossing voor alle voorkomende modellen afzetcontainers door het zogenaamde 'dubbele systeem' te integreren. Daardoor hoeft de planning niet meer na te denken wie welke bakken kan vervoeren want het past altijd.

Desondanks slaagde Rondaan er in om het eigen gewicht van deze mulitfunctionele drie-assige aanhangwagen op slechts 3400 kilo te houden. Kenmerkend zijn de verstevigings profielen onder de looprails waar de containers overheen rollen. Het genoemde gewicht is inclusief een liftas en in combinatie met aluminium wielen. De aanhangwagen is voorzien van BPW assen met schijfremmen.

Sinds de introductie vorig jaar zijn er al enige tientallen van dit model verkocht voor verschillende vervoerders. Dit exemplaar is bestemd voor Schotpoort Logistics uit Eerbeek, een klant die eerder ook al dit type RAF aanhangwagens bestelde. 

DEEL HET