Lichtgewicht BDF wissellaadbak van Talson

Talson presenteert tijdens Transport Logistic 2019 in München een lichtgewicht 7,45 meter lange wissellaadbak. Talson bouwt al sinds 1990 aluminium wissellaadbakken en komt nu met een 750 kilo lichtere uitvoering.

De nieuwe versie van de BDF afzetbak van Talson wordt verkocht onder de naam T.SWAU BK en deze maakt volgens het bedrijf het verschil door zijn lage eigen gewicht. Talson bouwt de afzetbakken volgens een zelfdragend principe die opgebouwd is door een speciaal aluminium sandwichontwerp. Hierdoor is het ook mogelijk om bij schade delen van een zijwand te vervangen waardoor reparaties snel en goedkoop kunnen worden uitgevoerd.

Aan de binnenzijde is er het gepatenteerde Talfix bevestigingssysteem waarmee lading op iedere gewenste positie gezekerd kan worden. Als onderdeel van dit Talfix systeem kan er ook heel eenvoudig een tweede laadvloer aangebracht worden, maar ook stangen voor hangende kleding zijn eenvoudig te monteren.

De afzetcontainers zijn uitgerust met roldeuren en de units zijn eenvoudig stapelbaar en geschikt voor huckepack vervoer.

DEEL HET