Lichtgewicht Arocs betonmixer chassis van Veldhuizen

Veldhuizen Wagenbouw heeft een extra lichte en wendbare betonmixer ontwikkeld op basis van de Mercedes-Benz Arocs. Als basis werd er gekozen voor een af fabriek leverbare vijf asser die na de aanpassingen van Veldhuizen Wagenbouw goed is voor een GVW van 49 ton.

De Arocs is voorzien van de 13 liter motor met 330 Kw en een koppel van 2200 Nm. Veldhuizen koos voor de verlengde dagcabine voor meer comfort voor de chauffeur. Voor de besturing werd gekozen voor het elektrisch bekrachtigde Servotwin stuursysteem waardoor de truck bijzonder licht en precies stuurt. 

Het dubbel aangedreven tandemstel van de 10x4 werd veertig centimeter naar voren verplaatst voor een betere wendbaarheid. Hierdoor kon de aslast van de vijfde as worden verhoogd naar tien ton, met als gevolg het maximale totaalgewicht van 49 ton. Dankzij de compacte bouwwijze en de optimale chassis versterkingen realiseert Veldhuizen een eigen gewicht van slechts 17 ton, inclusief de 15 kuubs Stetter mixeropbouw. Dat betekent dat er een netto laadvermogen van 32 ton resteert.

DEEL HET