Lichte daling voorspeld voor Europese trailermarkt

Twee verschillende onderzoekers, van Clear en Roland Berger, hebben vastgesteld dat de trailermarkt in Europa nog nooit zo gezond is geweest als nu.  Alleen in 2007 en 2008 lagen de trailerverkopen op ons continent nog hoger.

Voor dit jaar houden experts en onderzoekers rekening met een licht dalende markt, er wordt gesproken over vier procent.  De daling zal zich in 2019 voortzetten en groeien naar 12% over twee jaar tijd. Getuige de fikse levertijden bij tal van bekende trailermerken, zal de industrie deze voorspelling als een opluchting ervaren. Het is natuurlijk maar de vraag of een en ander zo uitkomt. Volgens Clear zijn riond deze tijd de truck- en trailervloten in Europa weer op de gewenste sterkte.

Voor de periode 2020/2021 voorspellen de onderzoekers een licht groeiende markt in bijna alle Europese landen, behalve het Verenigd Koninkrijk. Clear voorziet dat de Oost Europese trailermarkt blijft groeien, en geen dip zal beleven. De onderzoekers van Roland Berger zijn wat optimistischer. Zij schatten de markt de komende jaren wat hoger in, ook in Oost Europa.

DEEL HET