Lecitrailer dolly voor Duitse LZV

Truck en Trailer Groep Gomes komt met een nieuwe LeciTrailer dolly voor LZV transport. De nieuwe dolly voldoet aan de strenge Duitse eisen voor het zogenaamde BO Kraftkreis zonder allerlei kunstgrepen aan de volgende oplegger. 

Bij de keuring van LZV combinaties welke geschikt zijn voor zowel Nederland als Duitsland geldt dat dit niet altijd probleemloos en zonder kunstmatige ingrepen lukt. Soms zijn ingrepen noodzakelijk in de praktijk niet realistisch zijn omdat de combinatie ook in geladen toestand de bestreken baan moet kunnen halen. Te denken valt aan het ontlasten van assen. 

Het probleem zit in de scherpere Duitse regelgeving wat betreft de bestreken baan ten opzichte van de Nederlandse norm , 12.5 m buiten straal en 5,3 m binnen straal.  Truck en Trailer Groep Gomes heeft in nauwe samenwerking met het Spaanse LeciTrailer, van Setten Transport en van Ginkel Truck een speciale Dolly ontwikkeld die de combinatie wel binnen de bestreken straal laat rijden zonder aanpassingen aan de oplegger.

De dolly is inmiddels door de TÜV goedgekeurd. Technische details worden binnenkort gepresenteerd tijdens een persbijeenkomst. Blijf Trailertotaal.nl volgen voor het laatste nieuws!

DEEL HET