Twee Lamberet opleggers voor Nord Cargo

Carrosserie Elenbaas heeft twee Lamberet koel-vries opleggers afgeleverd aan Nord Cargo. Het gaat om een multi-temp oplegger en een mono-temp uitvoering, beide met Carrier transportkoeling.

De multi- temp oplegger is een echte special geworden met een inwendige hoogte van 2750 mm en aan de rechter voorzijde een zijdeur. Binnen is de oplegger voorzien van een tweede laadvloer en een verplaatsbaar tussen schot. Het klimaat in de oplegger wordt beheerst door een Carrier Vector 1950 Multi-temp in low-noise uitvoering. De achterzijde is uitgevoerd met de kenmerkende achterdeuren van Lamberet. In verband met de dubbele laadvloer zijn er vier inwendige sluitstangen gemonteerd. In geopende stand draaien de achterdeuren d.m.v. de 270 ° scharnieren 160 mm weg van het achterkader wat de kans op schades aan de achterdeuren en deurrubbers beperkt tot een minimum. 

De Mono- temp uitvoering heeft eveneens een inwendige hoogte van 2750 mm en een dubbele laadvloer systeem maar is aan de achterzijde uitgevoerd met een speciaal door Lamberet ontwikkelde Disti+ Roldeur. Deze gepatenteerde roldeur heeft de volgende voordelen t.o.v de bestaande roldeur configuraties: 250 mm meer insteek hoogte. , een volledige pneumatische werking waardoor de deur ook werkt  zonder trekkend voertuig, een speciale cilinder voor de bediening van de roldeur welke tegen het dak is gemonteerd. Deze cilinder heeft de zelfde lengte als de deur zelf waardoor er geen obstakels tegen het dak voorbij de deur profielen steken.

De Disti+ Roldeur opent en sluit binnen 10 seconden en heeft de ATP klasse C wat inhoud dat deze roldeur kan worden gebruikt voor diepvries transport. Een optioneel verwarmings element in het achterkader voorkomt het vastvriezen van de deur. De werking is snel en geruisloos en de deur is dan ook PIEK gecertificeerd. Het achterkader is volledig modulair opgebouwd en voorzien van voldoende rubber/rvs stootprotectie om bij intensieve distributie het achterkader voldoende te kunnen beschermen. 

Beide opleggers zijn  voor het grootste gedeelte gelijk uitgevoerd zo zijn in de kleurstelling van Nord- cargo gespoten, voorzien van aluminium X-Lite velgen met X-brite behandeling waar Goodyear banden op zijn gemonteerd in de maat 385-55-22.5, boven de wielen in kleur gespoten RVS spatschermen. De Lamberet opleggers worden voorzien van polyester composiet panelen wat een extreem goede isolatie met zich meeneemt, daarom zijn beide oplegger dan ook voorzien ven een FRC certificaat. Deze isolatie waarde gaat dan ook positief terug komen in de exploitatie kosten van deze opleggers. 

Naast de FRC keuring zijn de opleggers GDP Gekeurd: wat inhoudt dat de opleggers een volledig mapping zijn ondergaan op drie verschillende tempratuur zones zowel in mono-temp als in multie-temp. Om de inwendige luchtgeleiding goed te kunnen sturen is het IAFO luchtcirculatiesysteem gemonteerd (standaard in alle Lamberet opleggers) welke voldoet aan de norm X15-140 welke wordt vereist door de farmaceutische sector. Om de temperatuur en positie op  ieder moment te kunnen monitoren is er een temperatuurregistratie systeem van Euroscan volgens de GAMP-5 norm gemonteerd, met gekalibreerde voelers op de GDP voorgeschreven positie`s. Tussen de koelmachine en de euroscan unit een communicatiekabel zodat op het digitale portel van euroscan ook de koelmachine gegevens uitgelezen kunnen worden, de gegeven worden overgedragen via IGPRS / GPS.

 

 

DEEL HET