Lamberet verbreekt eigen omzetrecord

Het Franse Lamberet, naar eigen zeggen marktleider in koel- en vriescarrosserieën, heeft in 2017 zijn eigen record verbroken met een omzet van 205 miljoen euro. Om aan de vraag  te kunnen blijven voldoen, zoekt het bedrijf honderd nieuwe medewerkers. Sinds april 2010 is Carrosserie Elenbaas officieel importeur van Lamberet in Nederland.

In 2017 verkocht Lamberet in totaal 7300 koel- en vries­carrosserieën, waarvan 4400  bakwagens, aanhangwagens & opleggers en 2900 lichte bedrijfswagens. Met deze volumes is het Franse bedrijf naar eigen zeggen marktleider in gekoelde carrosserieën in Europa. Nederland staat samen met Duitsland en Portugal op nummer drie wat betreft de import van Lamberet producten.

Voor dit jaar verwacht Lamberet een omzetgroei van tien procent ten opzichte van 2017. Deze prognose is gebaseerd op het commerciële succes van de meest recente innovaties die vorig jaar op de Solutrans show in Lyon zijn gepresenteerd.

Aerotails

De nieuwste innovatie van Lamberet is de zogenaamde Aerotails. Door deze oplossing worden trucks meer gestroomlijnd. Door de verminderde luchtweerstand kan veel brandstof worden bespaard. De  Aerotails zijn in samenwerking met Renault ontworpen.

Oplossingen op maat

Alle Lamberet-producten zijn volledig op maat te leveren. Denk hierbij aan PIEK-uitvoering en opleggers met rollenbanen in de vloer, voorzien van een ATP-FRC-certificaat. Carrosserie Elenbaas levert opleggers in multi-temp uitvoering met keuze uit verschillende dwars-, tussen-, en lengteschotten.

DEEL HET