Lamberet: Roldeur voor vriesopbouw op Solutrans

Op Solutrans kwam Lamberet niet zozeer met echte grote primeurs, maar wel met een aantal optimalisaties van bestaande producten. Zo biedt de Franse koeltrailerfabrikant een roldeur aan voor vriesopbouwen.  

De roldeur rolt binnen het plafond, en zorgt dus niet voor een extra verhoging van de carrosserie. De opgerolde deur houdt precies halt bij de verdamper die plat is gehouden en tegen het plafond is gemonteerd. De opbouw heeft twee zijdeuren. Opvallend is dat de chauffeur de carrosserie bedient met behulp van QR-code waarmee de carrosserie als het ware ontgrendeld wordt. De nieuwe opbouw van Lamberet laat zien dat het werk van de chauffeur verandert. De smartphone gaat een steeds voornamere rol spelen, we zagen dit ook al in de bediening van bijvoorbeeld de koeltrailer van Schmitz Cargobull.

Bestelautokoeling

Interessant van Lamberet was verder de met koelmachinefabrikant Kerstner ontwikkelde bestelauto, de E-CoolJet. Daarbij bevindt zich de machine in de laadruimte en wordt deze door de voertuigmotor, meest van een koeriersauto, aangedreven. Met deze ontwikkeling spelen Lamberet en Kerstner in op de strenge WLTP-normen.

DEEL HET