Lamberet koeltrailer voor 2019 op Solutrans

Lamberet zal op Solutrans in Lyon zijn innovaties rond drie voertuigcategorieën onthullen, door de knowhow waarop het succes is gebaseerd in de schijnwerpers te zetten: het complete ‘Zero Emission’-gamma, ‘Last mile delivery’ voor de intensieve stadsdistributie en ‘Smart & Safe’, de volgende generatie van connected voertuigen. Deze strategische keuzes hebben volgens Lamberet hun vruchten afgeworpen want het merk heeft naar eigen zeggen zijn marktaandeel verdubbeld sinds 2010.

De stand is opgebouwd rond twee innovaties. Lamberet heeft naar eigen zeggen als eerste een koel/vries oplossing (Isolatiepakket met koelmachine) ontworpen, die aangepast is aan een voertuig dat aangedreven wordt door waterstof. De technologie van deze Frigovan H2 Zero Emission is al operationeel. Ook is er een voertuig actief in de demonstratiezone van het beursgebouw. Deze première is genomineerd voor de innovatieprijs van Solutrans.

2019

Het concept ‘AeroSR2’ is een voorproefje van een koeltrailer die aangekondigd wordt voor 2019. Deze nieuwe generatie koeloplegger innoveert met geïntegreerde diffusers in het chassis en achterdeuren, om het brandstofverbruik te verlagen. Deze generatie is volgens Lamberet ook revolutionair op het vlak van veiligheid voor de chauffeur. De compleet vernieuwde achterzijde van het chassis wordt aangeboden met een nieuw type led lampen gemonteerd op niet breekbare steunen, die samen met de op de bovenbalk gemonteerde safelights ten goede komen aan de verkeersveiligheid. Een gloednieuwe trap aan de achterzijde met automatische leuning voorkomt vallen. Voor de Multi-temp trailers is er volgens Lamberet een compleet nieuw tussenschot ontwikkeld dat nog beter bestand is tegen impact van pallets, maar dat vanwege een nieuwe technologie volgens Lamberet ultralicht is en ergonomisch te bedienen. 

DEEL HET