LAG verhoogt productie bulktrailers

LAG Trailers voltooide onlangs de investering in een nieuwe productielijn voor bulkcontainers. Deze lijn verhoogt de efficiëntie volgens LAG met 15% en maakt deel uit van een reeks aan investeringen met als doel om de grootste Europese tankbouwer te worden tegen 2020.

Investering

COO Rob Ramaekers deelt mee dat vlak voor de zomervakantie de investering in de nieuwe productielijn voor bulkcontainers werd afgerond. Dankzij deze investering kunnen de bulkcontainers nu ook van begin tot eind gelast worden in een zogenaamde takt-lijn. Dit is in overeenstemming met de gestroomlijnde takt-lijn voor de bulkwagens, die LAG in 2016 in gebruik nam.

Capaciteitsverhoging

Ten gevolge van de implementatie van deze vernieuwde lijn verhoogt LAG de capaciteit in 1 shift van 5 naar 7 stuks per week. In combinatie met het toenemend gebruik van de ‘global supply chain’ van de transportdivisie binnen het moederbedrijf CIMC brengt dit de capaciteit voor bulkcontainers op jaarbasis naar 600 stuks.

De investeringen zijn hiermee volgens LAG zeker nog niet afgerond. De Belgische tankbouwer in Chinese handen onderzoekt momenteel ook nog in detail welke stappen in het productieproces verder gerobotiseerd kunnen worden.

Vernieuwde strategie

De nieuwe optimalisatie van de productie volgt op de investering uit 2017, van circa 2 miljoen euro in de spuit -en drooghallen en de eindmontagelijn voor zowel bulkwagens als bulkcontainers. Deze eindmontagelijn verhoogde zo zijn capaciteit in 1 shift naar 20 stuks per week, waardoor de totale beschikbare jaarcapaciteit 1800 stuks bedraagt.

“Dit alles kadert in de strategie om tegen 2020 de totale productie van tankwagens te verhogen met 25% om zo te komen op 2500 voertuigen op jaarbasis. Zo zijn er weer een aantal belangrijke stappen genomen in de lange termijnvisie om de nummer 1 tankwagenbouwer van Europa te worden”, aldus COO Rob Ramaekers.

LAG Trailers stelt zijn bulkproducten deze maand tentoon op de IAA beurs te Hannover. 

DEEL HET