Laadbakverlenging mét vangmuilkoppeling van Kluytmans

Kluytmans Service uit Tilburg heeft voor Gerard de Nijs uit het Noord Hollandse Limmen een MAN truck voorzien van een Effer autolaadkraan en een bijzondere carrosserie. Aan de achterzijde is namelijk een deel bij te bouwen voor meer laadlengte met behoud van de mogelijkheid om een aanhangwagen mee te nemen.

De Nijs wilde een zo compact mogelijke bakwagen onder de Effer 140 Ton/meter kraan omdat hij vaak moet werken in krappe locaties. De MAN 8x4 is om die reden door Kluytmans techniek voorzien van een verlengbare opbouw. Het achterste deel staat normaal gesproken op twistlocks achterop de laadbak. Daardoor blijven de kisten bereikbaar voor allerlei toebehoren. De laadbak is standaard 480 cm lang, maar met de verlenging er aan is de lengte 610 cm. De verlenging is eenvoudig te monteren met de eigen kraan. De vergrendeling is vergelijkbaar met een snelkoppeling van een graafmachine. Het leuke is dat er aan de verlenging ook weer een vangmuil koppeling gemonteerd is. Hiermee is het echt een multifunctionele truck geworden.’’ 

De Effer 1405 autolaadkraan heeft met Jib een totale capaciteit van 140 Ton/meter en een bereik van 35 meter horizontaal en 40 meter hoogte.

Meer informatie en foto's op www.bigtruck.nl 

DEEL HET